8 Δεκ 2007

Λίγη ... στατιστική

Ας δούμε και λίγη ... στατιστική σχετικά με το ιστολόγιο!

Τις τελευταίες 30 μέρες (από 7/11 έως 7/12) υπήρξαν 209 επισκέψεις στο ιστολόγιο από 140 διαφορετικούς χρήστες!!! Δεν είναι άπειρες, αλλά δεν είναι και λίγες!
Ας δούμε από πιο κοντά κάποια στοιχεία.



Από το διάγραμμα φαίνεται ότι υπήρξαν κατά μέσο όρο 6,74 επισκέψεις τη μέρα. Οι μέρες με τη μεγαλύτερη επισκέψιμότητα ήταν η 14/11/2007 με 19 επισκέψεις, η 19/11/2007 με 12 επισκέψεις και η 7/12/2007 με 10 επισκέψεις.

Αν ανατρέξουμε στις δημοσιεύσεις εκείνων των ημερών βλέπουμε ότι συνδέονται με την ανακοίνωση απόκτησης στέγης του Χείρωνα, την δημοσίευση μετά την εκδρομή στη Φυλάκη και μετά την αναφορά για το Χείρωνα στη wikipedia. Άρα κάποια συμπεράσματα έστω και πρόχειρα βγαίνουν.

Πως όμως μας βρίσκουν οι επισκέπτες μας;



Από το διάγραμμα φαίνεται ότι ένα ποστοστό 35,41% έρχεται κατευθείαν εδώ. Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζει ήδη το ιστολόγιο και πιθανόν να το χρησιμοποιεί συχνά. Οι σελιδοδείκτες εν δράση...

Το 34,93% το βρίσκει από αποτελέσματα αναζητήσεων στις μηχανές αναζήτησης. Λέξεις κλειδιά που χρησιμοποιήθηκαν στις αναζητήσεις και οδήγησαν εδώ ήταν:


Και τέλος ένα 29,67% έρχεται μέσω συνδέσμων από άλλες σελίδες που μας αναφέρουν. Τους ευχαριστούμε...

Από που όμως προέρχονται οι επισκέπτες μας;



Φυσικά οι περισσότεροι από την Ελλάδα (95,69%) , αλλά από ότι φαίνεται όχι μόνο... Υπήρξαν επισκέπτες από την Κύπρο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό, Ιταλία, Ρουμανία, Ισπανία και συνολικά από οκτώ χώρες.

Ας δούμε όμως την Ελλάδα από κοντά. Υπήρξαν επισκέπτες από 19 πόλεις, με τους περισσότερους από την Αθήνα...




Αναλυτικά...



Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από την υπηρεσία google analytics. Αν και λιγοστά δείχνουν κάποια πράγματα και μπορούν να οδηγήσουν σε μερικές σκέψεις.

Αν νομίζετε ότι μια τέτοια ενημέρωση είναι χρήσιμη και επιθυμείτε να συνεχιστεί ή έχετε κάποια παρατήρηση ή ιδέα, αφήστε κάποιο σχετικό χόλιο.

5 σχόλια:

giota persis είπε...

καλησπερα σας Βρηκα σχολιο στο προφιλ μου στο pathfider Σας ευχαριστω για την επισκεψη σας Οντως με ενδιαφερει η σπηλαιολογια τηνεχω αγαπησει και πολλα χρονια πριν ειχα παρει μερος σε σεμιναρια

Θα ταξιδεψω λοιπον στις σελλιδες σας

Ενα ομορφο βραδυ ευχομαι

Ε.Σ.Ε.Θ. - ΧΕΙΡΩΝ είπε...

Καλώς όρισες στην παρέα μας Γιώτα. Όντως σε μια περιήγηση στην blogοσφαιρα είδα με έκπληξη (ομολογώ) τη λέξη "σπηλαιολογία" στο προφίλ ενός ατόμου που το blog του δεν άφηνε κάποιο σχετικό υπαινιγμό. Σκέφτηκα λοιπόν να αφήσω ένα σχόλιο για την περίπτωση που θα έβρισκες το blog μας ενδιαφέρον. Χαίρομαι που ήρθες λοιπ΄ν ως εδώ...
Όπως θα δεις εμείς ακόμα κάνουμε σεμινάρια σπηλαιολογίας και το παλεύουμε...
Και πάλι καλωσόρισες και ελπίζω το ταξίδι σου στις σελίδες μας να είναι ευχάριστο.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

E...kai egw kanw tajidi stis selides sas...den exw kamia euxh egw???

Ε.Σ.Ε.Θ. - ΧΕΙΡΩΝ είπε...

Για όλους όσους κάνουν τον κόπο να γράψουν έστω και μια λέξη στα σχόλια υπάρχει από μια ευχή...
Καλό ταξίδι λοιπόν στις σελίδες και σε σένα...

ΥΓ. Είναι σελίδες ΜΑΣ και όχι "σελίδες σας"... Οπότε εκτός από ευχή δικαιούσαι και συμμετοχή...

maripol είπε...

polu kalh h selida sas.. kalh xronia se olous..