5 Νοε 2007

Η 11η Πανελλήνια Σπηλαιολογική Συνάντηση στη Μαγνησία!

Με τις καλύτερες εντυπώσεις γυρίσαμε από την 10η Πανελλήνια Σπηλαιολογική Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αριδαία του Νομού Πέλλας. Εκεί συγκεντρώθηκαν για τρεις μέρες (2/11 - 4/11) περίπου διακόσιοι (200) σπηλαιολόγοι από όλη την Ελλάδα, εκπροσωπώντας το σύνολο των σπηλαιολογικών συλλόγων και το σύνολο της ελληνικής σπηλαιολογικής κοινότητας. Συναντηθήκαμε με σπηλαιολόγους από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από το Ιόνιο μέχρι την άκρη του Αιγαίου και ανταλλάξαμε εμπειρίες, απόψεις, νέα και ιδέες. Ανανεώθηκαν φιλίες, ξεκίνησαν νέες συνεργασίες. Οι σπηλαιολογικές ανακοινώσεις ήταν ενδιαφέρουσες και συμπλήρωσαν σε σημαντικό βαθμό τη γνώση μας για τα σπήλαια στον ελλαδικό χώρο.

Η Εταιρεία Σπηλαιολογικών Ερευνών Θεσσαλίας "Ο Χείρων", συμμετείχε στη συνάντηση με την παρουσία εννέα μελών του, με την παρουσίαση τριών ανακοινώσεων και δύο posters, με τη λειτουργία ενός περιπτέρου ενημέρωσης για το σύλλογο και με φωτογραφικό υλικό από τη δράση του 2007.

Η φιλοξενία του Δήμου Αριδαίας και του Γεωλογικού Τμήματος του Α.Π.Θ. ήταν πάρα πολύ καλή. Η οργάνωση επίσης. Ο τόπος εκπληκτικός.

Ανάμεσα στο δάσος, στο ποτάμι, στα σπήλαια του Σπηλαιολογικού πάρκου Αριδαίας και στις ιαματικές πηγές περάσαμε ένα θαυμάσιο , χαλαρωτικό αλλά και εποικοδομητικό Σαβ/κο.


Και τελικά ένα γεγονός μας γέμισε υπερηφάνεια αλλά και αισθήματα ευθύνης:

Η εταιρεία Σπηλαιολογικών Ερευνών Θεσσαλίας Ο Χείρων, ανέλαβε την διοργάνωση της επόμενης συνάντησης των Ελλήνων σπηλαιολόγων, την 11η Πανελλήνια Σπηλαιολογική Συνάντηση. Έτσι οι εργασίες της το 2008 θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή μας.

Το γεγονός της ανάθεσης αυτής μετά από ψηφοφορία των εκπροσώπων όλων των Σπηλαιολογικών Συλλόγων της Ελλάδας, μας τιμά ιδιαίτερα. Η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν μεγαλύτεροι και πλέον καταξιωμένοι από εμάς σύλλογοι και σπηλαιολόγοι, μας γέμισε με αισθήματα ευθύνης και μας ώθησε να αρχίσουμε δουλειά από την ίδια τη στιγμή που ανακοινώθηκε η απόφαση. Πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ακριβή ημερομηνία και τόπο διεξαγωγής, αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες συνεννοήσεις.

Θεωρούμε την οργάνωση αυτής της συνάντησης εξαιρετικά σημαντική και για τον τόπο γενικότερα μέσω της σχετικής προβολής του αλλά και για τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της σπηλαιολογίας στην περιοχή μας, καθώς η Μαγνησία με τα δεκάδες αν όχι εκατοντάδες σπήλαια συνθέτει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σπηλαιολογικό πεδίο.

Για άλλη μια φορά θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους σπηλαιολόγους και να υποσχεθούμε ότι θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την ανάληψη εκ μερους σας της επόμενης σπηλαιολογικής συνάντησης...
Ευχομαι καλή επιτυχία και βέβαια Καλή Αντάμωση και πάλι στο Πήλιο...
Θανάσης
Ξανθόπουλος
ΕΣΕ - ΣΠΗΝΑ

Ε.Σ.Ε.Θ. - ΧΕΙΡΩΝ είπε...

Ευχαριστούμε πολύ...