10 Οκτ 2007

4ο Ανοικτό Σεμινάριο Σπηλαιολογίας

Αρχίζει την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007 το 4ο Ανοικτό Σεμινάριο Σπηλαιολογίας, που οργανώνει η Εταιρεία Σπηλαιολογικών Ερευνών Θεσσαλίας "Ο Χείρων".
Στο Σεμινάριο θα παρουσιαστούν βασικά θέματα σπηλαιολογίας και θα εξεταστούν τα σπήλαια από γεωλογική, βιολογική, αρχαιολογική, αθλητική, καλλιτεχνική και άλλες οπτικές.
Στα Σεμινάρια μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τα σπήλαια και τον κόσμο της σπηλαιολογίας.
Στο θεωρητικό τμήμα θα παρουσιάζονται συγκεκριμένα θέματα κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από τις 18:00 έως; τις 20:00 στο Κέντρο Ενημέρωσης του Δήμου Βόλου (info) στην είσοδο της πόλης του Βόλου. Κάθε Σαβ/κο θα ακολουθούν επισκέψεις σε σπήλαια της περιοχής και μαθήματα τεχνικών που έχουν σχέση με τη σπηλαιολογία (π.χ. τεχνική μονού σχοινιού) και με τον τρόπο που κανείς εισέρχεται στα σπήλαια (π.χ. σωστή χρήση εξοπλισμού, καταλληλότητα υλικών κ.α.).

Το σεμινάριο θα κλείσει στις 24/25 Νοεμβρίου 2007 με μια διήμερη ολοκληρωμένη σπηλαιολογική αποστολή σε σπήλαιο της Θεσσαλίας.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου ακολουθεί. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δηλώσει μέσω email ή απλώς με την προσέλευσή του κατά την πρώτη μέρα έναρξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: