24 Οκτ 2007

Σεμιναρίου συνέχεια...

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των συμμετεχόντων στο Σεμινάριο στο σπήλαιο στο Μαλάκι, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Βόλου. Η πρώτη επαφή των μελλοντικών σπηλαιολόγων με το σπήλαιο υπήρξε κατά κοινή ομολογία θετική.
Κάποιες παρατηρήσεις που μπορούμε να κάνουμε για το σπήλαιο μετά και από αυτή την επίσκεψη είναι ότι το νερό της λίμνης είχε ελαφρά χαμηλότερη στάθμη από προηγούμενες φορές, ενώ οι πολυπληθείς νυχτερίδες που χρησιμοποιούν το σπήλαιο είναι ακόμα ξύπνιες.

Αυτή τη βδομάδα σειρά έχει η παρουσίαση του τρόπου με τον οποίο χαρτογραφείται ένα σπήλαιο αλλά και μια γενικότερη γνωριμία με τους χάρτες, την έννοια του προσανατολισμού, την εύρεση κάποιου σημείου σε χάρτη και τον προσδιορισμό της πορείας. Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 18:00 - 20:00, από τον κ. Πέννο Χρήστο, γεωλόγο.
Την Παρασκευή 18:00 - 20:00, ο κ. Καπετανάκης Ηλίας, επαγγελματίας φωτογράφος και σπηλαιολόγος του Χείρωνα, θα παρουσιάσει το θέμα "σπηλαιολογική φωτογραφία".
Το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επαφή των εκπαιδευομένων με το βράχο και το σκοινί. Η εκπαίδευση θα γίνει στην περιοχή του Αγ. Νικολάκη στην Κουκουράβα, λίγο ψηλότερα από το Βόλο στις υπώρειες του Πηλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: