14 Οκτ 2007

Το σεμινάριο άρχισε ... οι πληροφορίες τρέχουν!!

Το 4ο Ανοικτό Σεμινάριο Σπηλαιολογίας άρχισε με μια ικανοποιητική προσέλευση ατόμων.
Εμείς δεν έχουμε παρά να τους καλωσορίσουμε όλους και να ευχηθούμε να περάσουμε όσο το δυνατό καλύτερα στη διάρκεια των σεμιναρίων και να αντλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις και προπαντός την αγάπη για τα σπήλαια. Από ότι φαίνεται υπάρχει και η διάθεση και η όρεξη για το καλύτερο τόσο από τους συμμετέχοντες όσο και από τους εκπαιδευτές.

Την πρώτη μέρα έγινε απλώς η γνωριμία με όσους προσήλθαν και ενημερώθηκαν σχετικά με την Εταιρεία Σπηλαιολογικών Ερευνών "Ο Χείρων", δόθηκαν γενικές πληροφορίες για τα σπήλαια και για το σκοπό των σεμιναρίων, που είναι η γνώση και η προσέγγισή τους θεωρητικά και πρακτικά, και παρουσιάστηκε αναλυτικά το πρόγραμμα και το περιεχόμενο του Σεμιναρίου καθώς και οι όροι και οι προϋποθέσεις παρακολούθησής του.

Η δεύτερη μέρα μας βρήκε όλους εκεί έτοιμους να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση για τ η γεωλογία γενικότερα και των σπηλαίων ειδικότερα από τον κ. Μάρκο Βαξεβανόπουλο, γεωλόγο και Γραμματέα του "Χείρωνα". Στο τέλος ένα μικρό quiz επιβεβαίωσε την κατανόηση όλων όσων ακούστηκαν. Όπωςη είναι φυσικό όμως, τα περισσότερα θα εμπεδωθούν στην πράξη μέσα από τις αποστολές που θα ακολουθήσουν.

Στο ιστολόγιο αυτό σκεφτήκαμε εκτός από μια μικρή αναφορά σε όσα γίνονται στο σεμινάριο να ανακοινώνουμε και τις αμέσως επόμενες δραστηριότητες καθώς και πιθανές αλλαγές στο πρόγραμμα. Έτσι τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι εκπαιδευτές αλλά και τα παλαιά μέλη του Συλλόγου θα μπορούν να έχουν άμεση ενημέρωση ανά πάσα στιγμή για το τι ακολουθεί.

Έτσι την ερχόμενη Πέμπτη 18-10-2007 από τις 17:00 έως τις 18:00 θα γίνει συνοπτική παρουσίαση του θέματος της Γεωλογίας για όσους δεν μπόρεσαν να το παρακολουθήσουν την προηγούμενη Παρασκευή, αλλά και για όσους θέλουν να το επαναλάβουν. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα από τις 18:00 έως τις 20:00 θα παρουσιαστεί το θέμα "Υλικά και Τεχνικές Σπηλαιολογίας", από τον κ. Τσιργούλα Απόστολο, Σπηλαιολόγο και μέλος του ΔΣ του "Χείρωνα".

Την Παρασκευή 19-10-2007 και τις ώρες 17:00 - 18:00 θα γίνει συνοπτική παρουσίαση του θέματος "Υλικά και Τεχνικές Σπηλαιολογίας". Στη συνέχεια και τις ώρες 18:00 έως και 20:00 θα γίνει η παρουσίαση της Αρχαιολογικής όψης των Σπηλαίων από τον κ. Βουζαξάκη Κώστα, Αρχαιολόγο και πρόεδρο του "Χείρωνα".

Στις 21-10-2007 θα πραγματοποιηθεί μια πρώτη επαφή των συμμετεχόντων στο Σεμινάριο με ένα εύκολο και βατό σπήλαιο, στο Μαλάκι του Ν. Μαγνησίας, στις υπώρειες του Πηλίου, δίπλα στη θάλασσα του Παγασητικού. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.


Για νεότερα μείνετε συντονισμένοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: